Τα παιδιά θα έρθουν στις 8

Τα παιδιά θα έρθουν στις 8

Ποιός; Ο Γιώργος και η Ντόρα, ένα παντρεμένο ζευγάρι. Πού; Στην αποθήκη του σπιτιού τους, στο Μαρούσι. Πότε; Εν έτη 2018… ένα απόγευμα…

Ο Γιώργος… ο κλασικός νεοέλληνας, που είναι λίγο από όλα. Είναι ένας τύπος που παρά τις σπουδές και τα όνειρα για τη ζωή του κατέληξε να γίνει αυτό που πάντα απευχόταν. Έγινε ένα με το κυρίαρχο σύστημα, αναμείχθηκε με την πολιτική, από όποια πλευρά τον βόλευε κάθε φορά και «αναγκάστηκε» να κάνει πράξεις που υποτίθεται πως θα τον ανέδιδαν, αλλά ουσιαστικά τον βάλτωσαν.

Η Ντόρα …μια νεόπλουτη κυρία, αμόρφωτη, εγκλωβισμένη στο life style τρόπο ζωής της Ελλάδας του σήμερα, την οποία τη βασανίζει πολύ η έλλειψη σεξουαλικής δραστηριότητας. Σε ό,τι αφορά την πολιτική χωρίς να έχει βαθιά γνώση του θέματος κρατά εκ διαμέτρου αντίθετη στάση από αυτή του συζύγου της. Αυτό και μόνο τους φέρνει σε διαρκή κόντρα.

Για ποιο λόγο το ζευγάρι βρίσκεται εγκλωβισμένο στην αποθήκη του σπιτιού; Οι ληστές που εισέβαλλαν βίαια στο σπίτι τους, τους έδεσαν και τους οδήγησαν στο υπόγειο μέρος του προκειμένου να αδειάσουν με την ησυχία τους το υπόλοιπο. Ο Γιώργος και η Ντόρα, προσπαθώντας να βρουν τρόπους για να διασωθούν και να απεγκλωβιστούν, ξεκινάνε ένα ταξίδι στο παρελθόν… Ένα ταξίδι με εντάσεις, θυμό αλλά και πολύ γέλιο, που τους φέρνει αντιμέτωπους με τις ζωές τους, με μυστικά που είχαν θάψει στη μνήμη τους όλα αυτά τα χρόνια που ήταν μαζί. Ο φόβος και ο πανικός τους αφυπνίζει και δεν τους αφήνει να χαθούν μέσα στο ψέμα τους, αλλά τους αναγκάζει να μιλήσουν ειλικρινά και αληθινά, παρά το γεγονός ότι πληγώνουν ο ένας τον άλλο… Ξανασυστήνονται στους εαυτούς τους και τελικά, ανακαλύπτουν τη χαμένη τους αγάπη και συνειδητοποιούν ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο!!!

Η πολύπλευρη κρίση, η πολύπαθη Ελλάδα του σήμερα, η πολιτική, οι έρωτες, τα καλά και κακά παιδιά, στάθηκαν ως αφορμή για τη γέννηση της παράστασης «Τα παιδιά θα έρθουν στις 8.»

No Comments

Post A Comment