Ο Θεός Της Σφαγής

Ο Θεός Της Σφαγής

Ένα έργο της Γιασμίνα Ρεζά

Το πολυσυζητημένο, βραβευμένο, εκρηκτικό έργο της Γιασμίνα Ρεζά, η καλύτερη νέα κωμωδία σύμφωνα με τους κριτικούς, «Ο Θεός Της Σφαγής», ανεβαίνει από τη Θεατρική Ομάδα Οινοφύτων «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΛΙΑΠΗΣ», σε μετάφραση – σκηνοθεσία Δημήτρη Θεοδώρου. .
Παίζουν : ΕΛΣΑ ΛΙΑΠΗ, ΖΩΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΚΩΣΤΗΣ ΚΑΠΝΙΑΣ.
Φωτισμοί : ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΝΩΣΗΣ
Φωτογραφίες : ΓΩΓΩ ΘΑΝΑΣΑΚΗ

Μία βιτριολική σάτιρα του αστικού καθωσπρεπισμού.

Δύο σύγχρονα ζευγάρια –ενωμένα με τα ιερά δεσμά του γάμου- συναντώνται με αφορμή το άγριο ξύλο που έπαιξαν τα παιδιά τους. Η πρόθεσή τους είναι να τα συμφιλιώσουν και να ξαναφτιάξουν το κλίμα ανάμεσά τους. Αντ’ αυτού, οι τέσσερεις αυτοί αξιοπρεπείς, σύγχρονοι πολίτες εκτρέπονται σε… πρωτόγονες συμπεριφορές αντί να συζητούν «πολιτισμένα» για τον άγριο καβγά των παιδιών τους. Είναι από τις περιπτώσεις που στην αρχή θέλεις να δείξεις πόσο πολιτισμένος είσαι αλλά μόλις θίξουν το βλαστάρι σου… αλλάζει το πράγμα. Στο τέλος, αναδεικνύεται νικητής: Ο Θεός Της Σφαγής.

Μία παράσταση που θα σας κάνει να γελάσετε με την καρδιά σας αλλά θα σας δώσει και υλικό για σκέψη.

“Ο Θεός Της Σφαγής” βραβεύτηκε με το Olivier Award of Best New Play 2009 και το Tony Award of Best Play 2010 και έχει γνωρίσει τεράστια διεθνή επιτυχία με παραγωγές, μεταξύ άλλων, στην Ελβετία, τη Γαλλία, την Αγγλία την Αμερική και στην Ελληνική θεατρική σκηνή.

No Comments

Post A Comment